Ansökan till lediga platser på gymnasiet

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Här kan du ansöka till lediga platser på gymnasiet i Västerbottens län år 1. Det är du som elev som ska göra ansökan. Om du har e-legitimation kan du använda den här e-tjänsten, om inte får du i stället skriva ut blanketten. Du har samma chans att komma in om du använder blankett eller e-tjänst, men gör inte både och.

Det går endast att söka till program som har lediga platser och där det inte står några reserver i kö. Du kan inte söka till program eller ställa dig i kö där det redan finns reserver eller där det är fullt på programmet.

Om det inte finns någon ledig plats på programmet som du är intresserad av just nu, kan det bli ledigt senare i augusti. Du kan själv bevaka om det blir en ledig sökbar plats. Kolla statistiken på kvällen för att se var det finns lediga platser att söka nästa förmiddag. Så här ser du var det finns lediga platser att söka

Det är konkurrens om de lediga platserna per dag. De ansökningar som har kommit till gymnasieantagningen fram till klockan 12.00 behandlar vi samma eftermiddag/kväll med start den 11 augusti. 

Mer information finns på Gymnasieantagningens webbplats

Mina sidor

Du kan följa ditt ärende via Mina sidor. 

Till dig som inte kan använda e-tjänsten

Om du väljer att använda blanketten i stället för e-tjänsten kan du inte följa ditt ärende via Mina sidor.

 

Frågor om e-tjänsten

Gymnasieantagningen
gymnasieantagningen@vindeln.se
0933-140 00

Personuppgiftsansvarig

Barn- och utbildningsnämnden
vindelns.kommun@vindeln.se

Följande behövs för e-tjänsten

  • Elevens e-legitimation
  • Förälder kan inte göra ansökan

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa